måndag 14 oktober 2013

Mazarintårta med jordgubbar

Måndag igen och en ny vecka framför oss. Helgen har vi spenderat i Göteborg,mycket trevligt!!
Bland annat har vi firat svärmor som fyllde år i början av veckan.
Valde att göra denna supergoda mazarintårtan och den gjorde succe :-D Enl. svärmor va den det godaste hon ätit på länge. Alltid extra kul när det man bakat blir uppskattat !! Jag valde att garnera med jordgubbar för att hålla sommaren kvar lite,men man kan välja den frukt/bär man tycker bäst om.



 
 
RECEPT
 
Botten:
2.5dl vetemjöl
1dl florsocker
100g smör,rumsvarmt
 
Fyllning:
200g mandelmassa,rumsvarm
100g smör,rumsvarmt
2ägg,rumsvarma
 
Garnering:
3dl vispgrädde
1vaniljstång el 1msk vaniljsocker
valfria bär/frukt
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Blanda ihop att ingredienserna till botten till en deg. Låt ligga i kyl en stund
3.Tryck ut degen i en form ca 20cm med avtagbar kant
4.Fyllning:Blanda mandelmassan med lite smör i taget,
tillsätt ett ägg i taget och rör om till en jämn smet
5.Fyll smördegsformen med fyllningen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35min
6.När kakan fått en ljusbrun färg,ta ut och låt svalna
7.Vispa grädden och vaniljen,bred ut på den kalla kakan,
fyll på med jordgubbar eller annat valfritt.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar