tisdag 5 augusti 2014

Underbar jordgubbscheesecake på oreobotten

Råkade snubbla över detta recept när jag surfade runt på nätet och hamnade här :-)
Fastnade direkt och tänkte att det passar perfekt att servera efter smörgåstårtan på
kalaset för vår stora kille.
Och visst var den gudomligt god och blev mycket omtyckt av gästerna :-)
Hade inga passionsfrukter hemma som det var i original receptet, använde istället apelsinjuice och det blev jättebra....en cheesecake att rekomendera!!!


Underbar Jordgubbscheesecake


Recept

botten:
1,5 paket oreoskex
50g smält smör

cheesecake:
2-3msk apelsinjuice
200g philadelphiaost el. liknande
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3 äggulor
3dl vispad grädde
2dl mosade / mixade jordgubbar

valfri garnering, jag hade jordgubbar och physalis


1.Mixa oreoskex i en matberedare
2.Smält smöret och blanda med de mixade kexen 
3.Tryck ut kexbandningen i en form ca 24cm med avtagbar kant,
ställ i frysen
4.Mosa / mixa färska eller frysta jordgubbar
5.Rör samman philadelphiaost, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet
6.Vispa ner en äggula i taget i ostsmeten
7.Vispa grädden hårt och vänd ner i ostsmeten tillsammans med
juice och jordgubbsmixet
8.Häll smeten i formen över kexen, 
ställ i frysen minst 4 timmar
9.Ta fram en stund innan den ska serveras, lägg på ev garnering


Jordgubbscheesecake på oreobotten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar