lördag 20 september 2014

Busenkel kladdkaka

Lördag morgon och uppe med tuppen, en dag på jobbet väntar. Dimman ligger så tjock över sjön så jag faktiskt funderar på hur jag ska kunna se vägen när jag snart ska åka.
Skulle ni bli sugna på något smarrigt under helgen och har ont om tid så är denna busenkla kladdkaka perfekt ☺ även om man får oväntat besök och vill fixa till något snabbt.
Grundreceptet är med kakao,och alla ingredienser rörs snabbt ihop i en kastrull.Toppen!!

Busenkel kladdkaka

Grundrecept

100g smör
2.5dl socker
2 ägg
1dl vetemjöl
3msk kakao
1tsk vaniljsocker 

1.Sätt ugnen på 175 grader 
2.Smörj och bra en form,ca 24 cm,men avtagbar kant
3.Smält smöret i en kastrull på spisen
4.Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret
5.Blanda i äggen
6.Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i kastrullen,blanda till en jämn smet
7.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter
8.Låt svalna och servera med lätt vispad grädde


Lakrits och Citronkladdkaka

Kakan blir ganska så låg,lite hårdare yttre och kladdig i mitten
Den kan varieras och smaksättas med i stort sett vad som helst Denna gången blev det en smaksatt med lakritspulver och en med lemoncurd. 


Citronkladdkaka
Byt ut kakao och tillsätt 3 msk lemoncurd istället
Öka även mjöl mängden till 1.5dl
För övrigt följ grundreceptet



Lakritskladdkaka
Minska ner kakaon till 2msk
Tillsätt sedan 2-3 msk lakritspulver 
För övrigt följ grundreceptet 



  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar