onsdag 15 mars 2017

Tårta med rice krispies

Detta är min absoluta favorittårta!!
Jag serverar den ofta här hemma och den blir alltid lika uppskattad.
Kärt barn har många namn men hos oss säger vi alltid "tårtan med Rice krispies" 😍
Det bästa är att man kan variera både chokladkrämen och dekoration.
Så när min sambo fyllde 40 år i helgen så blev det naturligtvis en "tårta med Rice krispies"!!

Tårta med Rice Krispies


Recept
Två bottnar behövs till denna tårta
Gör en åt gången.
Vill man ha en mindre tårta kan man dela på en botten,
tänk då på att halvera krämen 

Botten 
3 äggvitor (spara gulan till krämen)
2dl socker
3dl Rice krispies

1. Sätt ugnen på 125 grader och börja med första botten.
2. Vispa äggvitor till ett fast skum, blanda i socker lite i taget under vispningen
3. Vänd sedan försiktigt ner Rice krispies.
4. Bred ut smeten på en klädd plåt,
ett tips är att smörja in bakplåtspapperet med lite olja så släpper botten lite lättare
när det är färdig gräddad.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter
6. Låt svalna
7. Gör om samma till botten nr 2

Tips: blanda ner lite kaffe i krämen



Kräm:
2dl vatten
3 msk vetemjöl
150g blockchoklad
2 äggulor
100g smör (rumstempererat)
2dl florsocker

1. Blanda mjöl och vatten i en kastrull och låt det koka upp under omrörning, tills det tjocknar.
2. Ta kastrullen från plattan och dela blockchokladen i mindre bitar, låt bitarna smälta ner i mjölblandningen.
3. Rör i äggulorna och låt krämen svalna
4. Vispa smör och florsocker mjukt och vispa sedan ner krämen lite i taget.
5. Bred krämen på en av bottnarna och lägg över den andra botten.

Enkelt garnerad med grädde och Daim kulor


Garnering

ca 3-4 dl visad grädde
valfri garnering.

Tårta med Rice krispies

Garnerad med grädde, jordgubbar och riven choklad



Klicka HÄR
Och följ mig gärna på instagram ❤

en_kaka_till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar